Sernik pierniczkowy



Sernik pierniczkowy ❤️ który dosłownie rozpływa się w ustach! Jest delikatny, pierniczkowo-waniliowy i dość prosty do zrobienia 🥰 Jeżeli nie wiecie co upiec na święta to zdecydowanie znakomita opcja do rozważenia - gwarantuję Wam, że go pokochacie!



Składniki na tortownicę 22-24 cm:
200 g pierniczków (ja użyłam zrobionych na erytrolu i miodzie)
80 g masła
1 kg twarogu sernikowego
4 jajka
2 budynie waniliowe
200 ml mleka
8 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
Opcjonalnie: 1 łyżka syropu waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego

Przygotowanie:
Pierniczki drobno kruszymy. Masło rozpuszczamy. Mieszamy z pierniczkami i wykładamy na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Ubijamy łyżką lub ręką, wyrównujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Twaróg miksujemy z jajkami. W miseczce mieszamy budynie z mlekiem. Wlewamy i miksujemy. Dodajemy również słodzidło, cynamon i opcjonalnie syrop waniliowy lub aromat. Miksujemy. Przelewamy do tortownicy. Pieczemy przez ok. 1h. Studzimy w piekarniku. Przestudzony sernik polewamy kremem piernikowym lub kajmakiem.

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego




Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger