Ryżanka z karmelizowaną brzoskwinią
0
Brzoskwinie
,
Owoce
,
Płatki ryżowe
,
Śniadania
,
Śniadanie
Ryżanka z karmelizowaną brzoskwinią/nekatarynką na maśle poleca się na długi, leniwy, sobotni poranek 🍑🤤 Ryżanka to po tostach 🤪 moje ulubione śniadanie! Śmiało dorzućcie do niej trochę orzechów lub masła orzechowego... Będzie jeszcze lepiej 😍
Składniki na 2 porcje:1 szkl. płatków ryżowych1 szkl. mleka/napoju roślinnego0,5 szkl. wody + 1/4 szkl. do owoców1 łyżka erytrolu/ksylitolu/cukru do posłodzenia ryżanki2 nektarynki/brzoskwinie1 łyżka cukru kokosowego/palmowego lub ksylitolu/erytrolu/zwykłego lub trzcinowego cukru (mocno polecam cukier kokosowy)1 łyżka masłaSzczypta cynamonuSzczypta soli
Przygotowanie:Płatki zalewamy mlekiem/napojem i wodą. Gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier, cynamon i sól oraz pokrojone w plastry nektarynki/brzoskwinie. Dolewamy 1/4 szkl. wody (ostrożnie bo będzie pryskało). Podsmażamy przez 10 min na małym ogniu. Ryżankę przekładamy do miski, na wierzchu układamy owoce.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz