Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto miętowym


Ślimaki z ciasta francuskiego z pesto miętowym 💚 mega orzeźwiające 🌱 po upieczeniu pesto brązowieje i wygląda bardziej jak pesto z suszonych pomidorów (bo i takim możecie posmarować ślimaki) ale to chyba nikomu nie będzie przeszkadzało.



Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 doniczka mięty (4 duże garście)
2 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy
20 g parmezanu
3 łyżki nasion słonecznika
Sól, pieprz
+ 1 roztrzepane jajko

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Słonecznik podprażamy na suchej patelni aż lekko zbrązowieje. Miętę, oliwę, czosnek, starty parmezan, słonecznik i przyprawy blendujemy. Smarujemy ciasto francuskie po całości. Zawijamy w rulon i kroimy plastry. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut.

Sprawdź również przepis na ROŻKI ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA A'LA SPANAKOPITA oraz 5 SZYBKICH PRZEKĄSEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO (z max. 3 składników)

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego


1 komentarz:

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger