Tiramisu truskawkowe w słoiczkach
1
Bez pieczenia
,
Deser
,
Kawa
,
Kuchnia Włoska
,
Kuchnie Świata
,
Pyszne wypieki i desery
,
Truskawki
Tiramisu z truskawkami w słoiczkach! 🍓 Letnia, odświeżająca wariacja dla fanów tego kawowego deseru ☕
Składniki na 5-6 słoiczków:
150 g biszkoptów
200-250 g mascarpone
4 żółtka
3 białka
40-60 g cukru pudru (u mnie z erytrolu)
Duża czarna kawa, mocna (przestudzona)
300-500 g truskawek
Przygotowanie:
Truskawki szypułkujemy. 3/4 kroimy w plastry, a 1/4 drobno siekamy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem przez 5 minut. Dodajemy po 1 łyżce mascarpone ciągle miksując. W drugiej misce ubijamy białka na sztywno. Do masy z żółtek i mascarpone dodajemy drobno posiekane truskawki i białka. Delikatnie mieszamy. Biszkopty maczamy szybko, krótko w kawie. Układamy w słoiku, zalewamy masą, układamy truskawki i ponownie układamy biszkopty, masę, truskawki i tak aż słoik będzie pełny. Deser podajemy schłodzony.
Sprawdź również przepis na:
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Wygląda rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuń