Makaron z kimchi i tofu

Makaron z kimchi, fasolką szparagową i tofu (lub kurczakiem), który będzie smakował KAŻDEMU fanowi kuchni azjatyckiej, ale "niefanom" też go polecam... Bo staniecie się fanami 😂 pikantny, świetnie przyprawiony i bardzo zdrowy! 🍜 



Zrobiony na bazie makaronu ryżowego z algami i kimchi Asia Flavours (to nowości, które od 16.07 do 23.07 <lub do wyczerpania zapasów> będzie można kupić w Biedronce 🐞).

Składniki na 3-4 porcje:
200 g makaronu ryżowego z dodatkiem alg morskich Asia Flavours
1 puszka kimchi Asia Flavours (ja użyłam stir-fried)
1 garść fasolki szparagowej
1 kostka tofu lub 1 pierś z kurczaka
4 łyżki sosu sojowego
1 cebula dymka lub młoda cebula

Przygotowanie:
Tofu lub kurczaka kroimy w małą kostkę. Wkładamy do miski, zalewamy sosem sojowym, mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej kilka godzin przed robieniem obiadu). Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę drobno siekamy. Wrzucamy kimchi na patelnię wraz z cebulą i zamarynowanym tofu/kurczakiem. Podsmażamy. Dodajemy ugotowaną fasolkę. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron mieszamy z podsmażoną mieszanką. Całość posypujemy szczypiorem i sezamem.




Wpis powstał we współpracy z marką Asia Flavours.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger