Makaron z kimchi i tofu
0
Dietetyczne
,
Fasolka szparagowa
,
Kapusta
,
Kuchnia Azjatycka
,
Kuchnie Świata
,
Makarony
,
Przepisy wegetariańskie
,
Tofu
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
Makaron z kimchi, fasolką szparagową i tofu (lub kurczakiem), który będzie smakował KAŻDEMU fanowi kuchni azjatyckiej, ale "niefanom" też go polecam... Bo staniecie się fanami 😂 pikantny, świetnie przyprawiony i bardzo zdrowy! 🍜
Zrobiony na bazie makaronu ryżowego z algami i kimchi Asia Flavours (to nowości, które od 16.07 do 23.07 <lub do wyczerpania zapasów> będzie można kupić w Biedronce 🐞).
Składniki na 3-4 porcje:
200 g makaronu ryżowego z dodatkiem alg morskich Asia Flavours
1 puszka kimchi Asia Flavours (ja użyłam stir-fried)
1 garść fasolki szparagowej
1 kostka tofu lub 1 pierś z kurczaka
4 łyżki sosu sojowego
1 cebula dymka lub młoda cebula
Przygotowanie:
Tofu lub kurczaka kroimy w małą kostkę. Wkładamy do miski, zalewamy sosem sojowym, mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej kilka godzin przed robieniem obiadu). Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulę drobno siekamy. Wrzucamy kimchi na patelnię wraz z cebulą i zamarynowanym tofu/kurczakiem. Podsmażamy. Dodajemy ugotowaną fasolkę. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makaron mieszamy z podsmażoną mieszanką. Całość posypujemy szczypiorem i sezamem.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Wpis powstał we współpracy z marką Asia Flavours.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz