Bezglutenowe crumble na mące ryżowej
0
Bezglutenowe
,
Deser
,
Maliny
,
Mąka ryżowa
,
Owoce
,
Owoce leśne
,
Porzeczki
,
Pyszne wypieki i desery
Leśne, bezglutenowe crumble wylądowało dziś na stole jako moje śniadanie 🥰 kocham lato za owoce i nieskończone możliwości deserów z nimi w roli głównej. Porzeczki i maliny zrywam prosto z ogródka więc satysfakcja jest jeszcze większa. Łapcie przepis!
Składniki:
ok. 400-500 g owoców leśnych (maliny, jagody, truskawki, poziomki, porzeczki itd.)
100 g mąki ryżowej
50 g masła
5 lub więcej łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru (im kwaśniejsze owoce tym trzeba dać więcej słodzidła)
Opcjonalnie - lody
Przygotowanie:
Owoce myjemy i osuszamy. Dno formy smarujemy odrobiną masła. Wsypujemy nasze owoce. W misce mieszamy słodzidło, mąkę i masło. Przecieramy między palcami. Posypujemy kruszonką owoce. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Crumble pieczemy przez ok. 25 min. Podajemy z lodami.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz