Lekki deser z mrożonych truskawek, biszkoptów i jogurtu
0
Bez pieczenia
,
Biszkopt
,
Deser
,
Dietetyczne
,
Jogurt
,
Na imprezę
,
Owoce
,
Owoce leśne
,
Pyszne wypieki i desery
,
Truskawki
Szybki, prosty i lekki deser z truskawek (świeżych lub mrożonych), biszkoptów i jogurtu naturalnego. Idealny na wiosenne i letnie dni :)
Składniki na 4 pucharki:
ok. 15-20 biszkoptów
4 duże garście mrożonych truskawek lub innych owoców
200 g jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru pudru (u nas z erytrolu)
Przygotowanie:
Truskawki wyciągamy dzień wcześniej z zamrażalnika i wkładamy do lodówki. Jogurt mieszamy z cukrem pudrem. Truskawki rozgniatamy. Układamy naprzemiennie (lub jak ja) biszkopty z jogurtem i truskawkami w pucharkach. Jemy od razu po zrobieniu dlatego ważne aby jogurt i truskawki były schłodzone.
Więcej truskawkowych przepisów znajdziesz TU! :)
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz