Zupa z pieczonej papryki i pomidorów | Zero waste |
0
Kasze
,
Makarony
,
Na studencką kieszeń
,
Nie marnuję
,
Papryka
,
Pomidor
,
Przepisy wegetariańskie
,
Warzywa
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
,
Zupy
Zupa z pieczonej papryki i pomidorów 🍅🌶️ Jeżeli z wczorajszego obiadu został Ci makaron/kasza/ryż wykorzystaj go do tej zupy! #niemarnujemyjedzenia 🍲
Składniki:
ok. 700 ml passaty pomidorowej
1 papryka
1 marchewka
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka papryki słodkiej
Szczypta kurkumy
Szczypta papryki ostrej
Szczypta imbiru w proszku
1 łyżka oliwy
Sól, pieprz
+ ugotowany makaron, ryż, kasza
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Kroimy na 4-6 kawałków. Marchewkę dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na blaszce. Pieczemy 20 min. Upieczoną paprykę, marchewkę, czosnek i cebulę blendujemy z oliwą. Przelewamy do garnka. Wlewamy passatę i ok. 250 ml wody. Dodajemy przyprawy. Gotujemy ok. 10 min. Wrzucamy makaron/kaszę/ryż.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz