Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów
0
Dietetyczne
,
Pasty
,
Pomidor
,
Przepisy wegetariańskie
,
Soczewica
,
Śniadania
,
Śniadanie
,
Warzywa strączkowe
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
Składniki:
150 g soczewicy żółtej lub czerwonej
4 suszone pomidory
3 łyżki oleju z suszonych pomidorów
5 łyżek lub więcej wody
1 szczypta kurkumy
1 szczypta papryki ostrej
1 łyżeczka papryki słodkiej
Sól do smaku
Przygotowanie:
Soczewicę zalewamy wodą. Moczymy ok. 3h. Następnie wymieniamy wodę na świeżą. Soczewicę gotujemy do miękkości. Odlewamy wodę z garnka, przelewamy zimną wodę soczewicę. Blendujemy soczewicę z suszonymi pomidorami, olejem, kurkumą i paprykami. Solimy do smaku.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz