Zupa krem z białych warzyw
0
Cebula
,
Kalafior
,
Pietruszka
,
Por
,
Przepisy wegetariańskie
,
Seler
,
Warzywa
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
,
Zupy
Zupa krem z białych warzyw z bazyliowymi grzankami i kiełkami 🌱🌷 Dlaczego warto ją zrobić dowiecie się ze stories. Można zrobić ją również w wersji #vegan 💛
Składniki:
1 duży seler
2 średnie pietruszki
1 por (biała część)
1/2 główki kalafiora
1 cebula
1 ząbek czosnku
200 ml mleka (można zrobić na roślinnym)
2 łyżki masła (lub oleju)
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Warzywa kroimy byle jak, kalafiora rozrywamy 😉 W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło. Wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy na małym ogniu przez 2 minuty. Wrzucamy resztę warzyw i smażymy przez 5 min. Wlewamy wodę lekko ponad poziom warzyw. Gotujemy przez 20 min z przyprawami. Na końcu blendujemy i dolewamy mleko, jeżeli wolimy rzadszą zupę dolewamy więcej mleka.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz