Makaron z twarogiem i pieczonymi rzodkiewkami
2
Makarony
,
Przepisy wegetariańskie
,
Rzodkiewka
,
Ser
,
Twaróg
,
Warzywa
,
Wegetariańskie
Makaron z twarogiem każdy zna... Ale czy makaron z twarogiem i rzodkiewkami, na dodatek pieczonymi jest Wam znany? Pewnie nie, bo wpadłam sama na to kilka dni temu i dzielę się z Wami moim pysznym odkryciem.
Składniki:
Makaron ugotowany al dente
ok. 1/4 kostki twarogu
Garść rzodkiewek
2 łyżki masła
Sól, pieprz
Dowolne świeże zioła (bazylia, pietruszka, mięta)
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Większe rzodkiewki kroimy na pół. Układamy na blaszce. Pieczemy 20 min. Masło rozstapiamy i lekko "ściemniamy". Makaron mieszamy z twarogiem, masłem, dodajemy rzodkiewki. Całość posypujemy pieprzem i świeżymi ziołami.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
o pieczonych rzodkiewkach już tyle słyszałam i jeszcze ciągle nie próbowałam ;) w Twoim makaronie wyglądają znakomicie! chyba w końcu się skuszę! :)
OdpowiedzUsuńW którym momencie i do czego w przepisie użyte zostało masło? Proszę o doprecyzowanie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń