Makaron z twarogiem i pieczonymi rzodkiewkami


Makaron z twarogiem każdy zna... Ale czy makaron z twarogiem i rzodkiewkami, na dodatek pieczonymi jest Wam znany? Pewnie nie, bo wpadłam sama na to kilka dni temu i dzielę się z Wami moim pysznym odkryciem.



Składniki:
Makaron ugotowany al dente
ok. 1/4 kostki twarogu
Garść rzodkiewek
2 łyżki masła
Sól, pieprz
Dowolne świeże zioła (bazylia, pietruszka, mięta)

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Większe rzodkiewki kroimy na pół. Układamy na blaszce. Pieczemy 20 min. Masło rozstapiamy i lekko "ściemniamy". Makaron mieszamy z twarogiem, dodajemy rzodkiewki. Całość posypujemy pieprzem i świeżymi ziołami.


1 komentarz:

  1. o pieczonych rzodkiewkach już tyle słyszałam i jeszcze ciągle nie próbowałam ;) w Twoim makaronie wyglądają znakomicie! chyba w końcu się skuszę! :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger