Gulasz z soczewicą i chorizo


Gulasz z soczewicy, chorizo i pomidorów poleca się na sobotni obiad 🍲 Ten przepis czeka na wrzucenie już od roku! Robię go regularnie, ale zawsze w Rzeszowie, a tam do zdjęć nie mam praktycznie nic. Udało się zrobić w domu i jest! 


Składniki na 3 porcje:
150 g chorizo
250 g ugotowanej czerwonej soczewicy
1 puszka pomidorów krojonych
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka ziół prowansalskich

Przygotowanie:
Do garnka z grubym dnem wrzucamy pokrojone w plastry chorizo. Kroimy cebulę w drobną kostkę i dorzucamy do chorizo. Przeciskamy czosnek do garnka. Podsmażamy przez kilka minut na małym ogniu. Dodajemy paprykę słodką i zioła prowansalskie. Dodajemy soczewicę oraz pomidory z puszki. Gotujemy do momentu aż większość wody wyparuje. Podajemy ze świeżym chlebem.


Inne przepisy z wykorzystaniem CHORIZO:
Paella z chorizo i kukurydzą
Makaron z chorizo i suszonymi pomidorami


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger