Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem
0
Jajka
,
Kukurydza
,
Ryby
,
Ryby i owoce morza
,
Sałatki
,
Sałatki i przekąski
,
Tuńczyk
Lekka sałatka na dobry początek weekendu z jajkiem, tuńczykiem i roszponką 🥗 Idealna na śniadanie lub lunch/kolację w domu (bo jednak jajko i tuńczyk nie nadają się do ludzi).
Składniki na 2 porcje:
6 garści roszponki
1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
2 jajka
2 garści kukurydzy
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki oliwy
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy. Do miski wkładamy roszponkę, tuńczyka, kukurydzę i szczypiorek - mieszamy. Na wierzchu układamy jajka. Polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz