Pasta do kanapek z makreli i twarogu
0
Dietetyczne
,
Pasty
,
Ryby
,
Ryby i owoce morza
,
Śniadania
,
Śniadanie
,
Twaróg
Głodni? Co powiecie na kanapki z baaaardzo prostą, fit pastą z makreli i twarogu? 🐟
U nas podana z koperkiem ale możecie do niej wrzucić dowolne zioła - pietruszkę, miętę, a nawet bazylię 🌱
Składniki:
400 g twarogu półtłustego lub chudego
1 wędzona makrela
4 łyżki jogurtu (raczej takiego gęstszego)
Sól, pieprz i dowolnie zioła
Przygotowanie:
Makrele dokładnie obieramy, usuwamy rękami wszystkie ości, robimy to bardzo uważnie. Ręce po rybie najpierw myjemy w zimnej wodzie, następnie w ciepłej z płynem do naczyń/mydłem. W pojemniku/misce kruszymy twaróg. Dodajemy makrelę oraz jogurt. Zioła siekamy. Dodajemy sól i pieprz. Mieszamy. Ewentualnie dodatkowo doprawiamy.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz