Jak wykorzystać białka? Lekkie kokosanki


Jak wykorzystać białka? Wiem, że część z Was robiła chrust/pączki (niekoniecznie z mojego przepisu) i zostały Wam białka. Poza bezą można zrobić z nich... KOKOSANKI. 

Białka w lodówce, w szklance mogą stać kilka dni. Jeżeli dziś nie możecie już patrzeć na słodkości to zapiszcie sobie przepis i zrobicie je za kilka dni ❤️



Składniki:
3 białka
2 łyżki masła lub oleju kokosowego
90-100 g ksylitolu/erytrolu/cukru (ja robiłam 50/50 cukier z erytrolem)
200 g wiórek kokosowych (od biedy może być mąka kokosowa)


Przygotowanie:
Masło lub olej rozpuszczamy. Mieszamy rozpuszczone masło/olej w misce z wiórkami kokosowymi. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Białka mieszamy z wiórkami kokosowymi. W ręce formujemy kulki (bylejakie) i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 20 min (aż się zezłocą).

Inne pomysły na wykorzystanie białek:

Inne przepisy z kategorii NIE MARNUJĘ

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego




2 komentarze:

  1. Aż chce sie zjeść patrząc na te zdjęcia

    OdpowiedzUsuń
  2. Super prosty przepis :) Będą robione! :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger