Sernik Łabędzi Puch


Sernik Łabędzi Puch. Kremowy sernik z dodatkiem dżemu i prażonym kokosem 🥥 Kto zna ciasto Łabędzi Puch ten wie, że jest pyszne, a ja postanowiłam zrobić je w wersji sernikowej. Delikatny, puszysty ser... słodki dżem... i pyszne, podprażone wiórki kokosowe.



Składniki:
1 kg twarogu sernikowego
250 g mascarpone
4 jajka
1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru
2 budynie waniliowe bez cukru
1 szkl. mleka
1 mały słoik dżemu jagodowego, z owoców leśnych lub podobnego
1 łyżka masła + 50 g wiorek kokosowych + 3 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru

Przygotowanie:
Jajka ucieramy z ksylitolem/erytrolem/cukrem. Dodajemy stopniowo twaróg i mascarpone. Miksujemy. W misce mieszamy budyń z mlekiem. Wlewamy do masy i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wykładamy spod papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Pieczemy ok. 60 min. Wyjmujemy i dobrze studzimy. Wystudzony sernik smarujemy dżemem. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy wiórki i słodzidło. Podprażamy na złoty kolor. Odstawiamy na 5 min. Posypujemy wiórkami sernik.

Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego






5 komentarzy:

  1. Uwielbiam to ciasto <3 Można wiedzieć skąd talerzyki? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto widzę pierwszy raz i mocno kusi zeby spróbować sil w wypiekach

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy klasyczny kruchy spód będzie tu pasował?

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger