Prosta pasta jajeczna z kilku składników
0
Na imprezę
,
Na studencką kieszeń
,
Nie marnuję
,
Pasty
,
Przepisy wegetariańskie
,
Sałatki i przekąski
,
Śniadania
,
Śniadanie
,
Wegetariańskie
,
Wielkanoc
Pasta jajeczna to często zapomniany pomysł na smarowidło do kanapki. Jest pyszna, prosta i zdrowa. Dodatkowo można do niej wrzucić to na co mamy ochotę - resztki oliwek, kukurydzy, sera feta czy awokado. Ja podam Wam przepis na klasykę - prostą i dobrą. To też super pomysł na wykorzystanie resztek jaj i majonezu po imprezie ze znajomymi lub Wielkanocy.
Składniki:
6 jajek
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu (może być light)
3 łyżki posiekanych ziół (koperek, szczypiorek, oregano)
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy. Obieramy ze skorupki i ścieramy na tarku do miski.
Dodajemy majonez, jogurt naturalny i zioła. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz