Prosta pasta jajeczna z kilku składników


Pasta jajeczna to często zapomniany pomysł na smarowidło do kanapki. Jest pyszna, prosta i zdrowa. Dodatkowo można do niej wrzucić to na co mamy ochotę - resztki oliwek, kukurydzy, sera feta czy awokado. Ja podam Wam przepis na klasykę - prostą i dobrą. To też super pomysł na wykorzystanie resztek jaj i majonezu po imprezie ze znajomymi lub Wielkanocy.



Składniki:
6 jajek
2 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu (może być light)
3 łyżki posiekanych ziół (koperek, szczypiorek, oregano)
Sól, pieprz

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy. Obieramy ze skorupki i ścieramy na tarku do miski.
Dodajemy majonez, jogurt naturalny i zioła. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger