Ciasteczka kakaowe z migdałami


KAKAOWE CIASTECZKA Z MIGDAŁAMI 🍪😍 Testerzy zatwierdzili i kazali dodać więc dodaję 😜 Mikołaj już niedługo przyjdzie więc wypadałoby go czymś poczęstować oprócz mleka... 😃



Składniki na 1 blaszkę:
2 szkl. (200g) mąki (orkiszowa, pszenna, mix bezglutenowy)
1 jajko
70 g masła
3-5 łyżek wody
40 g kakao
0,5 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru
1 duża garść blanszowanych migdałów

Przygotowanie:
Migdały drobno kroimy. Wszystkie składniki zagniatamy. Gdy ciasto jest za suche - dodajemy więcej wody, gdy za mokre - mąki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W rękach formujemy kulki wielkości orzechów włoskich. Spłaszczamy je i ewentualnie wykrawamy kształty. Przekładamy na blaszkę, wbijamy migdały i pieczemy przez 10 min.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger