Paluchy wiedźmy
Paluchy wiedźmy czyli idealny deser na Halloweenową imprezę. Im brzydsze - tym lepsze :) W sam raz, na raz.
Potrzebujesz więcej helołinowych inspiracji? Zajrzyj TU
Składniki na 2 blaszki:
3 szkl. mąki orkiszowej/pszennej/zwykłej pszennej i pełnoziarnistej
200 g masła
1 jajko
1/2 szkl. cukru pudru z ksylitolu/erytrolu lub zwykłego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kilka kropelek olejku waniliowego
Dodatkowo:
Spirulina/barwnik zielony
Pestki dynii
Przygotowanie:
Zagniatamy krótko ciasto z mąki, masła, jajka, cukru, proszku do pieczenia, spiruliny/barwnika i olejku waniliowego. Wkładamy do lodówki na 30 min. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W rękach formujemy palce wiedźmy. Mocno wbijamy pestki dyni jako paznokieć. Widelcem robimy kilka kresek. Paluszki pieczemy przez 10 min i studzimy na kratce.
Inspiracja - Moje wypieki - paluszki wiedźmy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz