Krwawe babeczki bakaliowe


Szukasz inspiracji na straszne słodkości? Krwawe babeczki bakaliowe idealne na Halloween i nie tylko. Więcej przepisów na przerażające potrawy znajdziesz TU.



Składniki na 15 babeczek:
2 szkl. mąki pszennej
1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
2 jajka
2 szkl. jogurtu naturalnego
1/2 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl. oleju rzepakowego
2 łyżeczki cynamonu
1 szkl. bakalii (żurawina, wiórka kokosowe, ziarna konopi, sezam, nasiona chia, orzechy)
Opcjonalnie: 1 kopiasta łyżka kakao

Polewa:
3 łyżki pasty kokosowej rozpuszczonej w ciepłej wodzie i barwnik spożywczy lub gotowa czerwona polewa/pisak.

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy. Przekładamy masę do kokilek. Babeczki pieczemy przez 25 min. Upieczone i ostudzone babeczki polewamy "krwawą" polewą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger