Dyniowe tiramisu


Dyniowe tiramisu 🎃 to chyba najlepsza wersja tiramisu ever! Nie przepadam za kawowymi deserami, ale ten jest naprawdę przeeepyszny. Więc jeżeli takie lubicie to padniecie. Aj promys 🎃



Składniki na 5 porcji:
Podwójne espresso
1 opakowanie biszkoptów
1 szkl. puree z dyni
250 g mascarpone
5 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru
1 łyżeczka przyprawy korzennej
1/2 łyżeczki cynamonu (lub więcej)

Przygotowanie:
Puree dyniowe miksujemy z mascarpone, słodzidłem i przyprawami. Biszkopty moczymy w kawie (krótko aby całkowicie się nie rozmiękły). Układamy naprzemiennie masę dyniową i biszkopty. Gotowy deser możemy dodatkowo polać miodem lub syropem dyniowym i posypać orzechami.














Warzywa dyniowate w naszej kuchni 2019 część III

2 komentarze:

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger