Tabbouleh z koperkiem, komosą ryżową i ogórkiem
0
Dietetyczne
,
Grill
,
Komosa ryżowa
,
Koperek
,
Na imprezę
,
Ogórki
,
Pomidor
,
Przepisy wegetariańskie
,
Sałatki
,
Sałatki i przekąski
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
,
Zioła
Moja wariacja na temat sałatki Tabbouleh. W oryginale z kaszą bulgur i pietruszką, zaś u mnie tym razem z komosą ryżową oraz koperkiem.
Składniki na 2 porcje:
1 ogórek
1/2 pomidora
Duży pęczek koperku
50 g surowej komosy ryżowej
Oliwa
Cytryna
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Komosę gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut, a następnie studzimy.
Koperek, ogórka i pomidora drobno kroimy. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy sokiem z cytryny (ok. 2 łyżki) oraz oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz