Makaron rozmarynowy z suszonymi pomidorami i czosnkiem
0
Czosnek
,
Makarony
,
Obiad
,
Pomidor
,
Przepisy wegetariańskie
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
OBIAD NA SZYBKO? 🍽️ U mnie szybkim obiadem zawsze jest makaron z oliwą i czosnkiem, ale dziś to danie dodatkowo podkręciłam rozmarynem, suszonymi pomidorami, pomidorkami koktajlowymi i papryczką chilli 🌱🌶️🍅
Składniki na 2 porcje:
300 g makaronu rozmarynowego lub zwykłego + suszony/świeży rozmaryn
1/2 - 1 papryczka chilli
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
6 suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
Garść pomidorów koktajlowych
Parmezan
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek przeciskamy, pomidory suszone i papryczkę chilli drobno kroimy. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy. Jeżeli nie mamy makaronu rozmarynowego - dorzucam rozmaryn na patelnię. Smażymy na małym ogniu - czosnek łatwo przypalić. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Makaron przekładamy na patelnię i mieszamy całość. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Na koniec makaron posypujemy startym parmezanem. Możemy udekorować np. pietruszką.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza