Ciasteczka owsiane nadziane bakaliami
0
Bez laktozy
,
Bezglutenowe
,
Ciasteczka
,
Dietetyczne
,
Mąka owsiana
,
Na imprezę
,
Orzechy
,
Owsiane
,
Pyszne wypieki i desery
,
Rodzynki
Pyszne, chrupiące i zdrowe - owsiane ciasteczka pełne bakalii. Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a zarówno zdrowego to musicie je zrobić. Przepis jest banalny, a smak naprawdę powala.
. Składniki na 9 dużych ciasteczek:
120 g mąki owsianej (bezglutenowej)
50 g posiekanych orzechów
70 g rodzynek
2 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru (można pominąć)
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
30 ml oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy w misce. W rękach formujemy kulkę, spłaszczamy ją i przekładamy na blaszkę. Ciasteczka pieczemy przez 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz