Tapenada (pasta oliwkowa)
0
Dietetyczne
,
Do chleba
,
Kapary
,
Kuchnia Hiszpańska
,
Kuchnie Świata
,
Na imprezę
,
Oliwki
,
Przepisy wegetariańskie
,
Sałatki i przekąski
,
Śniadania
,
Śniadanie
,
Wegetariańskie
Na dzień dobry (późne dzień dobry bo internet odmówił posłuszeństwa) grzanki z TAPENADĄ czyli PASTĄ OLIWKOWĄ, pomidorkami koktajlowymi i serem feta i świeżą bazylią 🌱🍞🍅
Do tapenady poza oliwkami i kaparami możesz dodać również anchois, suszone pomidory czy garść oliwek zielonych. Dodatkowo smak świetnie podkręci czosnek (lub oliwa czosnkowa).
Uwielbiam te połączenie 🤤
Składniki:
Mały słoik czarnych oliwek
1 łyżka oliwy
1 łyżka kaparów
Szczyptę soli
1 łyżeczka oregano suszonego
Szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Ja całość drobno posiekałam, jednak również można pastę zblendować. MEGA PYCHA dla fanów oliwek ❤️
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz