Tapenada (pasta oliwkowa)



Na dzień dobry (późne dzień dobry bo internet odmówił posłuszeństwa) grzanki z TAPENADĄ czyli PASTĄ OLIWKOWĄ, pomidorkami koktajlowymi i serem feta i świeżą bazylią 🌱🍞🍅
Do tapenady poza oliwkami i kaparami możesz dodać również anchois, suszone pomidory czy garść oliwek zielonych. Dodatkowo smak świetnie podkręci czosnek (lub oliwa czosnkowa). 


Uwielbiam te połączenie 🤤




Składniki:
Mały słoik czarnych oliwek
1 łyżka oliwy

1 łyżka kaparów
Szczyptę soli
1 łyżeczka oregano suszonego
Szczypta pieprzu 


Przygotowanie:
Ja całość drobno posiekałam, jednak również można pastę zblendować. MEGA PYCHA dla fanów oliwek ❤️










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger