Deser czekoladowy z mascarpone i borówkami
3
Bez pieczenia
,
Borówki amerykańskie
,
Czekolada
,
Deser
,
Owoce
,
Owoce leśne
,
Pyszne wypieki i desery
,
Walentynki
Pyyyyyszny, mocno czekoladowy deser, który zrobisz w dosłownie kilka minut.
Bez pieczenia, z bezą, mascarpone, czekoladą i borówkami... Lepiej nie widzę!
Nie jest to fit deser, ale jest tak dobry, że warto zgrzeszyć.
Składniki na 4 porcje:
25 mini bez
50 g mlecznej czekolady lub gorzkiej + 3 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/cukru (najlepiej skosztować)
1 opakowanie mascarpone
1 mały koszyczek borówek lub ewentualnie malin
4 łyżki mleka
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i słodzidłem.
Mascarpone miksujemy i stopniowo dodajemy lekko przestudzoną rozpuszczoną czekoladę.
Masę przekładamy do szklanek warstwowo:
1. Mascarpone + czekolada
2. Bezy
3. Borówki
4. Mascarpone + czekolada
5. Bezy
6. Borówki
Całość dodatkowo możemy posypać startą lub rozpuszczoną czekoladą.
Jagody, czekolada, śmietana? Pyyychota;)
OdpowiedzUsuńNiebo w gębie
OdpowiedzUsuńDodam od siebie, żeby uważać aby masa się nie zważyła. Nie zaczekalam aż czekolada ostygnie i właśnie mi się zważyło :/
OdpowiedzUsuń