Chipsy z jarmużu


Chipsy z jarmużu z ogródka! Jedliście kiedyś fioletowy jarmuż? 🤔 Ja pierwszy raz w tym roku jak go zasadziłyśmy, w sklepach nigdy go nie widziałam 🤭 Chipsy zrobicie i z tego i z tego jarmużu, w smaku nie ma większej różnicy. 

Chipsy z jarmużu są chrupiące, zdrowe i o dziwo (jak na super zdrową rzecz) bardzo smaczne!



Składniki
4 duże garście młodego, umytego i osuszonego jarmużu
1 łyżka oliwy 
1 łyżeczka ziół prowansalskich 
1 łyżeczka papryki słodkiej 
Szczypta czosnku granulowanego 
Szczypta chilli 
Szczypta soli 

Przygotowanie
Jarmuż z oliwą i przyprawami mieszamy w misce. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przekładamy jarmuż na blaszkę i pieczemy przez ok. 15 min w 180 stopniach - trzeba to kontrolować, lubi się przypalać.


2 komentarze:

  1. Błąd w opisie nie szpinaku tylko 4 garści jarmużu. Ktoś sprawdza te przepisywanie po publikowaniu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej :) zwykły błąd myślowy, można grzeczniej i bez złośliwości - pomyłki to rzecz ludzka, a taka to pikuś - każdy wie o co chodzi :)
      Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger