Chipsy z jarmużu
2
Dietetyczne
,
Jarmuż
,
Na imprezę
,
Przepisy wegetariańskie
,
Sałatki i przekąski
,
Warzywa
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
Chipsy z jarmużu z ogródka! Jedliście kiedyś fioletowy jarmuż? 🤔 Ja pierwszy raz w tym roku jak go zasadziłyśmy, w sklepach nigdy go nie widziałam 🤭 Chipsy zrobicie i z tego i z tego jarmużu, w smaku nie ma większej różnicy.
Chipsy z jarmużu są chrupiące, zdrowe i o dziwo (jak na super zdrową rzecz) bardzo smaczne!
Składniki:
4 duże garście młodego, umytego i osuszonego jarmużu
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka papryki słodkiej
Szczypta czosnku granulowanego
Szczypta chilli
Szczypta soli
Przygotowanie:
Jarmuż z oliwą i przyprawami mieszamy w misce. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przekładamy jarmuż na blaszkę i pieczemy przez ok. 15 min w 180 stopniach - trzeba to kontrolować, lubi się przypalać.
Błąd w opisie nie szpinaku tylko 4 garści jarmużu. Ktoś sprawdza te przepisywanie po publikowaniu?
OdpowiedzUsuńHej :) zwykły błąd myślowy, można grzeczniej i bez złośliwości - pomyłki to rzecz ludzka, a taka to pikuś - każdy wie o co chodzi :)
UsuńPozdrawiam serdecznie!