Babeczki czekoladowe z malinami
0
Babeczki
,
Czekolada
,
Kakao
,
Maliny
,
Mąka orkiszowa
,
Mąka pełnoziarnista
,
Owoce
,
Pełnoziarniste
,
Pyszne wypieki i desery
,
Walentynki
CZEKOLADOWE BABECZKI Z MALINAMI ❤️ Bardzo prosty przepis. Mocno czekoladowe 🍫 przełamane kwaskowatą maliną. Zrobicie? Bo ja na pewno jeszcze nie raz! 🤤
Składniki:
250 g mąki (u mnie orkiszowa typ 750 i pszenna pełnoziarnista)
250 g mąki (u mnie orkiszowa typ 750 i pszenna pełnoziarnista)
200 ml mleka
8 łyżek cukru/ksylitolu/erytrolu
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
50 g gorzkiej czekolady
50 g masła
3 garście malin
Przygotowanie:
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Masło rozpuszczamy z gorzką czekolada i studzimy. Jajka mieszamy z mlekiem, dodajemy przestudzoną czekoladę. Łączymy z mąką. Maliny myjemy i delikatnie osuszamy. Wrzucamy je do masy i mieszamy całość kilkoma ruchami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę wykładamy papilotkami lub używamy foremek silikonowych. Przelewamy masę do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy przez ok. 25 min.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Masło rozpuszczamy z gorzką czekolada i studzimy. Jajka mieszamy z mlekiem, dodajemy przestudzoną czekoladę. Łączymy z mąką. Maliny myjemy i delikatnie osuszamy. Wrzucamy je do masy i mieszamy całość kilkoma ruchami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę wykładamy papilotkami lub używamy foremek silikonowych. Przelewamy masę do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy przez ok. 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz