Sałatka śledziowa z burakiem, ogórkiem kiszonym i jajkiem
Buraki
,
Jabłko
,
Jajka
,
Na imprezę
,
Ogórki
,
Ryby
,
Ryby i owoce morza
,
Sałatki
,
Sałatki i przekąski
,
Szczypiorek
,
Śledzie
,
Wielkanoc
Ja już czuję wiosnę na całego, dlatego mam dla Was różową jak kwiatuszki... SAŁATKĘ ŚLEDZIOWĄ. Ten piękny kolor zawdzięcza burakowi, a w sąsiedztwie szczypiorku naprawdę robi wrażenie.
Składniki:
3 buraki
1 duży słoik śledzi (najlepiej w occie)
6 ogórków kiszonych
4 jaja
2 jabłka
2 łyżki majonezu light
Pęczek szczypiorku
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy jajka na twardo, a buraki do miękkości.
Śledzie kroimy na duże kawałki.
Cebulę ze śledzi, ugotowane jajka, obrane buraki i jabłka oraz ogórki kroimy w drobniejszą kostkę.
Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce z majonezem.