Pesto z liści rzodkiewki
Kuchnia Włoska
,
Kuchnie Świata
,
Makarony
,
Nie marnuję
,
Rzodkiewka
,
Warzywa
,
Zioła
Pesto z... LIŚCI RZODKIEWKI 🌱
Ale to było dobre! 🤤
Dlaczego warto te liście jeść? Po pierwsze - to bardzo #zerowaste, a po drugie są kopalnią zdrowia!Zawierają one witaminę C (dwa razy więcej od 🍋), fosfor, żelazo i wapń. No i wychodzi z nich pyszne pesto.
Składniki na 2 porcje do makaronu:
Liście z pęczka rzodkiewki
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
Garść orzechów (u mnie włoskie)
1 łyżka parmezanu
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Wszystko blendujemy i podajemy z czym chcemy, a najlepiej to z makaronem 😅🍝