Lekkie jajka faszerowane pastą ziołową


Jajka faszerowane ziołami 🌿🐣 Nie dość, że wyglądają mega wiosennie to dzięki różnym ziołom mają niepowtarzalny smak. Jest to bardzo prosty i przyjemny przepis na odczarowanie klasycznych jaj z majonezem. Są lekkie, zdrowe i baaardzo przyjemne w smaku.

Koniecznie dodajcie mięte - nadaje orzeźwiający smak.

 Składniki: 
6 jajek 
3 łyżki jogurtu naturalnego 
Dużo świeżych ziół: szczypiorek, oregano, mięta, pietruszka itp. 
Sól, pieprz czarny 

Przygotowanie: 
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i oddzielamy żółtko od białka. Żółtka blendujemy z jogurtem i ziołami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Białka nadziewamy pastą ziołową.



Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger