Lekkie jajka faszerowane pastą ziołową
Dietetyczne
,
Mięta
,
Na imprezę
,
Natka pietruszki
,
Oregano
,
Przepisy wegetariańskie
,
Sałatki i przekąski
,
Szczypiorek
,
Wegetariańskie
,
Wielkanoc
,
Zioła
Jajka faszerowane ziołami 🌿🐣 Nie dość, że wyglądają mega wiosennie to dzięki różnym ziołom mają niepowtarzalny smak. Jest to bardzo prosty i przyjemny przepis na odczarowanie klasycznych jaj z majonezem. Są lekkie, zdrowe i baaardzo przyjemne w smaku.
Koniecznie dodajcie mięte - nadaje orzeźwiający smak.
Składniki:
6 jajek
3 łyżki jogurtu naturalnego
Dużo świeżych ziół: szczypiorek, oregano, mięta, pietruszka itp.
Sól, pieprz czarny
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i oddzielamy żółtko od białka. Żółtka blendujemy z jogurtem i ziołami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Białka nadziewamy pastą ziołową.