Makaron z łososiem i szpinakiem w sosie jogurtowo-serowym
1
Czosnek
,
Jogurt
,
Kuchnia Włoska
,
Łosoś
,
Makarony
,
Ryby
,
Ryby i owoce morza
,
Ser
,
Szpinak
Pyszny pomysł na makaron z łososiem. Delikatny sos, odrobina czosnku, oliwy i sera.
Jeżeli lubicie zarówno łososia jak i makaron to ten przepis powinien się jak najszybciej u Was pojawić.
Składniki na 2 porcje:
Makaron (ok. 300g)
100 g łososia wędzonego
3 garście szpinaku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
4 łyżki startego sera lub 2 małe serki topione
+ do podania starty parmezan
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente. Na oliwie podsmażamy przeciśnięty czosnek. Dodajemy łososia porwanego na mniejsze kawałki, dorzucamy porwany szpinak. W misce mieszamy jogurt z serem i zalewamy całość. Gotowy sos mieszamy z makaronem.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń