Koreańskie bulgogi
1
Curry
,
Jabłko
,
Kuchnia Azjatycka
,
Kuchnie Świata
,
Mięso
,
Obiad
,
Ryż
,
Schab
,
Sezam
Koreańskie Bulgogi 🌶️ 🍚 czyli marynowane mięso w aromatycznych przyprawach, sosie sojowym i oleju sezamowym poleca się na pyszny, orientalny obiad.
Składniki:
500 g polędwicy wołowej lub schabu
Marynata:
1 starte jabłko lub gruszka
1/2 opakowania Koreański Grill Knorr
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju sezamowego
Sok z 1/2 limonki lub cytryny
3 przeciśnięte ząbki czosnku
Sól
Opcjonalnie: kolendra (suszona lub świeża)
Ryż + przyprawa curry
Przygotowanie:
Mięso kroimy w paski i marynujemy kilka godzin. Smażymy na 1 łyżce oleju (najlepiej na patelni grillowej). Gotujemy ryż z przyprawą curry. Usmażone mięso podajemy z ryżem. P.S nowe przyprawy Knorr możecie kupić od 21 stycznia w Biedrze podczas tygodnia azjatyckiego 🐞
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń