Koreańskie bulgogi




Koreańskie Bulgogi 🌶️ 🍚 czyli marynowane mięso w aromatycznych przyprawach, sosie sojowym i oleju sezamowym poleca się na pyszny, orientalny obiad.


Składniki
500 g polędwicy wołowej lub schabu 

Marynata: 
1 starte jabłko lub gruszka 
1/2 opakowania Koreański Grill Knorr 
3 łyżki sosu sojowego 
2 łyżki oleju sezamowego 
Sok z 1/2 limonki lub cytryny 
3 przeciśnięte ząbki czosnku 
Sól 
Opcjonalnie: kolendra (suszona lub świeża) 

Ryż + przyprawa curry 

Przygotowanie: 
Mięso kroimy w paski i marynujemy kilka godzin. Smażymy na 1 łyżce oleju (najlepiej na patelni grillowej). Gotujemy ryż z przyprawą curry. Usmażone mięso podajemy z ryżem. P.S nowe przyprawy Knorr możecie kupić od 21 stycznia w Biedrze podczas tygodnia azjatyckiego 🐞





1 komentarz:

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger