JAK WYKORZYSTAĆ SUCHE SKÓRKI Z CHLEBA? Pieczone chrupki ze skórki chleba




JAK WYKORZYSTAĆ SUCHE SKÓRKI Z CHLEBA? 
Sesja (depresja) mnie nie pokonała i jest... 
Grzanki - to standard na wykorzystanie skórki chleba... Ale miałam inny pomysł... CHRUPKI CHLEBOWE 😃 Mega ziołowe, maczane w sosie czosnkowym... Yummy 😃
Jeżeli zostanie Ci suchy chleb - nie wyrzucaj go, wykorzystaj!

 Składniki
Suche skórki z chleba 
1/3 szkl./kubka mleka 
Ulubione zioła, przyprawy i sól (u mnie oregano, tymianek, papryka słodka, majeranek) 

Przygotowanie
Mleko mieszamy z przyprawami i zalewamy skórki. Mieszamy i odstawiamy na 5 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przesypujemy skórki. Pieczemy ok. 10-15 min. (do zarumienienia). GOTOWE 😃 Sosik to jogurt naturalny, pieprz, sól no i czosnek 😃 .


2 komentarze:

  1. Muszą być naprawdę smaczne! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kurcze to musi być dobre. Uwielbiam wszystko co przypomina chipsy. Na chrupko i słono. Lubie też wcinać suchy chleb na zakwasie który sami pieczemy więc Twoja propozycja na pewno mi zasmakuje. Zapisuję do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger