JAK WYKORZYSTAĆ SUCHE SKÓRKI Z CHLEBA? Pieczone chrupki ze skórki chleba
2
Chleb
,
Mleko
,
Na studencką kieszeń
,
Nie marnuję
,
Pieczywo
,
Sałatki i przekąski
,
Zioła
JAK WYKORZYSTAĆ SUCHE SKÓRKI Z CHLEBA?
Sesja (depresja) mnie nie pokonała i jest...
Grzanki - to standard na wykorzystanie skórki chleba... Ale miałam inny pomysł... CHRUPKI CHLEBOWE 😃 Mega ziołowe, maczane w sosie czosnkowym... Yummy 😃
Jeżeli zostanie Ci suchy chleb - nie wyrzucaj go, wykorzystaj!
Składniki:
Suche skórki z chleba
1/3 szkl./kubka mleka
Ulubione zioła, przyprawy i sól (u mnie oregano, tymianek, papryka słodka, majeranek)
Przygotowanie:
Mleko mieszamy z przyprawami i zalewamy skórki. Mieszamy i odstawiamy na 5 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przesypujemy skórki. Pieczemy ok. 10-15 min. (do zarumienienia). GOTOWE 😃 Sosik to jogurt naturalny, pieprz, sól no i czosnek 😃 .
Muszą być naprawdę smaczne! :)
OdpowiedzUsuńKurcze to musi być dobre. Uwielbiam wszystko co przypomina chipsy. Na chrupko i słono. Lubie też wcinać suchy chleb na zakwasie który sami pieczemy więc Twoja propozycja na pewno mi zasmakuje. Zapisuję do zrobienia :)
OdpowiedzUsuń