Gofry jaglane | bezglutenowe, bez laktozy, bez cukru |
0
Bez laktozy
,
Bezglutenowe
,
Gofry
,
Mąka jaglana
,
Śniadania
,
Śniadanie
Nowy rok, nowa ja, nowe gofry :)
Jaglane, bez glutenu, laktozy i cukru (no chyba, że go tam sypniecie).
Robione na mące jaglanej, delikatnie słodkie, aby dodając słodkie dodatki totalnie się nie zasłodzić.
Może by też powiedzieć, że są FIT. A na dodatek pyszne.
Żyć, nie umierać, prawda?
Składniki na ok 10 gofrów:
170 g mąki jaglanej
2 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru
1/2 szkl. mleka (w wersji bez laktozy najlepiej roślinne)
2 jajka
1/5 szkl. oleju/roztopionego masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy. Odstawiamy na 30 min. Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy odrobiną oleju. Przekładamy masę i pieczemy gofry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz