Trufle z suszu z kompotu | Jak wykorzystać susz z kompotu
0
Bez laktozy
,
Bez pieczenia
,
Bezglutenowe
,
Boże Narodzenie
,
Deser
,
Dietetyczne
,
Mąka kokosowa
,
Nie marnuję
,
Owoce
,
Przepisy wegetariańskie
,
Pyszne wypieki i desery
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
Suszu z kompotu zostało nam bardzo dużo... więc kombinuję :)
Jeżeli zrobiliście już kisiel z suszu i nadal macie go sporo zróbcie z niego trufelki!
Są bardzo dobre, sycące i zdrowe!
Wegańskie, bez pieczenia, bez laktozy, bez glutenu, PYSZNE :)
Jeżeli Wasz susz jest mało słodki koniecznie dodajcie do niego odrobinę miodu lub wcześniej zalanych wrzątkiem, zblendowanych daktyli.
Zamiast mąki kokosowej możecie użyć mąki migdałowej.
Jeżeli Wasz susz jest mało słodki koniecznie dodajcie do niego odrobinę miodu lub wcześniej zalanych wrzątkiem, zblendowanych daktyli.
Zamiast mąki kokosowej możecie użyć mąki migdałowej.
Składniki:
4 łyżki musu z suszu (zblendowanych owoców)
6 łyżek mąki kokosowej
Kakao/Wiórki kokosowe do obtoczenia
Przygotowanie:
Mus mieszamy z mąką. Formujemy w rękach kulki. Obtaczamy w kakao lub wiórkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz