Deser z kaszy jaglanej Pina Colada



DESER Z KASZY JAGLANEJ PINA COLADA poleca się na weekend 😍 
Zdrowy deser, bez cukru, bez glutenu, za to z suszonym ananasem od Crispy Natural i mocno wyczuwalnym smakiem kokosa. 

Lubicie połączenie kokosa z ananasem? 🍍🥥 Trochę egzotyki w te jesienne wieczory nam się przyda! 

Składniki na małe (ale sycące) 2 porcje: 
4 łyżki kaszy jaglanej 
2 łyżki wiórek kokosowych 
2/3 szkl. mleka (najlepiej kokosowego) 
1 łyżka erytrolu 
1 łyżka mąki kokosowej (opcjonalnie) 

Przygotowanie: 
Kaszę jaglaną dwa razy płuczemy w zimnej wodzie. Zalewamy mlekiem. Gotujemy z wiórkami, erytrolem i mąką kokosową do wchłonięcia całego płynu. Studzimy i podajemy z ananasem 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger