Zdrowy karmel z daktyli
Wiecie, że lubię prościznę, prawda? I to właśnie taki przepis... PROSTY KARMEL Z DAKTYLI 🤤 Idealny do deserów, ciast, tart, owsianek czy czegokolwiek innego. Słodki, lekko (lub bardzo) słony ❤️
Składniki:
150g suszonych daktyli
Sól himalajska
Masło orzechowe (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Daktyle zalewamy wrzącą wodą lekko ponad ich wysokość. Odstawiamy na 15 minut.
Po upływie czasu blendujemy je z odrobiną soli himalajskiej i opcjonalnie masłem orzechowym. Możemy dolać więcej wody aby karmel był lejący... Tadam!❤️
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga! :-)
Jak długo można przechowywać? :)
OdpowiedzUsuńU mnie nie było go już pierwszego dnia, ale myślę, że do 7 dni w lodówce spokojnie :)
Usuń