Zdrowy karmel z daktyli


Wiecie, że lubię prościznę, prawda? I to właśnie taki przepis... PROSTY KARMEL Z DAKTYLI 🤤 Idealny do deserów, ciast, tart, owsianek czy czegokolwiek innego. Słodki, lekko (lub bardzo) słony ❤️ 

Składniki: 
150g suszonych daktyli 
Sól himalajska 
Masło orzechowe (opcjonalnie) 

Przygotowanie: 
Daktyle zalewamy wrzącą wodą lekko ponad ich wysokość. Odstawiamy na 15 minut. 
Po upływie czasu blendujemy je z odrobiną soli himalajskiej i opcjonalnie masłem orzechowym. Możemy dolać więcej wody aby karmel był lejący... Tadam!❤️


3 komentarze:

  1. Świetny pomysł! :)

    Zapraszam na mojego bloga! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak długo można przechowywać? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie nie było go już pierwszego dnia, ale myślę, że do 7 dni w lodówce spokojnie :)

      Usuń

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger