Deser z kaszy manny i malin
0
Bez laktozy
,
Bez pieczenia
,
Cynamon
,
Deser
,
Dietetyczne
,
Kasza manna
,
Maliny
Pyszny, kremowy, jesienny deser z nutą lata w postaci malin. Idealny pomysł na przemycenie kaszy w deserze, a wiecie doskonale, że lubię to robić! Do tego aromatyczny cynamon i od razu jesień staje się przyjemniejsza!
Składniki na 2 porcje:
Masa z kaszy:
5 łyżek kaszy manny
500 ml mleka (u mnie bez laktozy)
2 łyżki erytrolu
1 łyżeczka cynamonu z Wietnamu Knorr
1 łyżka cukru waniliowego (a najlepiej erytrolu waniliowego)
Mus malinowy:
200 g mrożonych malin (lub innych owoców)
3 łyżeczki erytrolu
+ odrobina pistacji
Przygotowanie:
Składniki na masę z kaszy wsypujemy/wlewamy do garnka i gotujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Maliny lekko rozmrażamy i blendujemy z erytrolem.
Masę z kaszy przelewamy do pucharków i studzimy. Polewamy musem malinowym i posypujemy pokruszonymi pistacjami. Wkładamy do lodówki aby deser się schłodził.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz