Babeczki duszki z bezą (bez cukru)
0
Babeczki
,
Czekolada
,
Dietetyczne
,
Halloween
,
Kakao
,
Mąka orkiszowa
,
Na imprezę
,
Pyszne wypieki i desery
Co roku przypominałam sobie o tym, że jest takie coś jak Halloween w jego dniu lub dzień po i nie byłam w stanie przygotować żadnego przepisu. Ale w tym roku pamiętałam! I już jest. Przepis na FIT babeczki z bezą bez cukru! Takie duszki. Oczka i usta zrobiłam im roztopioną gorzką czekoladą.
Składniki:
1 jajko
1 żółtko
180 g jogurtu naturalnego
1-2 łyżki kakao
5-6 łyżek erytrolu/ksylitolu lub więcej
5-6 łyżek erytrolu/ksylitolu lub więcej
1/3 szkl. oleju rzepakowego
200 g mąki orkiszowej/pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę przelewamy do silikonowych foremek. Pieczemy babeczki przez ok. 25 minut.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę przelewamy do silikonowych foremek. Pieczemy babeczki przez ok. 25 minut.
Składniki na bezowe duszki:
1 białko
60 g ksylitolu/erytrolu
Przygotowanie:
Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce ksylitolu/erytrolu.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy mini bezy. Kształt i wielkość zależy od Was. Wkładamy bezy do piekarnika, temperaturę zmniejszamy do 140 stopni i pieczemy bezy przez 40 min, najlepiej z termoobiegiem. Ja dodatkowo suszyłam je jeszcze w otwartym, wyłączonym piekarniku.
Przygotowanie:
Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce ksylitolu/erytrolu.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy mini bezy. Kształt i wielkość zależy od Was. Wkładamy bezy do piekarnika, temperaturę zmniejszamy do 140 stopni i pieczemy bezy przez 40 min, najlepiej z termoobiegiem. Ja dodatkowo suszyłam je jeszcze w otwartym, wyłączonym piekarniku.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza