Crumble z mango i nektarynką | bez cukru, zdrowe |
0
Brzoskwinie
,
Deser
,
Dietetyczne
,
Mango
,
Mąka orkiszowa
,
Mąka owsiana
,
Mąka pełnoziarnista
,
Nektarynka
,
Pyszne wypieki i desery
Mango i nektarynka pod kruszonką 🤤 czyli Crumble w nowej odsłonie 😍 Uwielbiam połączenie owoców z kruszonką i jak mam jakiekolwiek owoce to kroje je w kostkę, robię kruszonkę, daję do piekarnika i PRZEPYSZNY deser gotowy. Możecie dać na nie też lody 🍦
Wtedy fit nie będzie, ale gwarantuje... Padniecie z wrażenia jak taka prościzna może być pyszna.
Składniki na 3 porcje:
1 mango
1 nektarynka/brzoskwinia
40g mąki owsianej/pełnoziarnistej/orkiszowej/😡pszennej
30 g erytrolu/ksylitolu/😡cukru
30 g masła
1 mango
1 nektarynka/brzoskwinia
40g mąki owsianej/pełnoziarnistej/orkiszowej/😡pszennej
30 g erytrolu/ksylitolu/😡cukru
30 g masła
Przygotowanie:
Mango i nektarynkę kroimy w kostkę. Mąkę, erytrol i masło rozcieramy w dłoniach (dodajemy masła lub mąki jeżeli konsystencja nam nie pasuje). Owoce przekładamy do formy do pieczenia, posypujemy kruszonką i pieczemy przez 30 min. w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz