Owsiane pancakes na jogurcie
6
Bez laktozy
,
Bezglutenowe
,
Dietetyczne
,
Mąka owsiana
,
Owsiane
,
Placuszki i naleśniki
,
Śniadania
,
Śniadanie
Chcesz zjeść sycące i zdrowe śniadanie? To przepis idealny dla Ciebie!
Śniadaniowa, lekka i zdrowa propozycja na ten piątek.
Bardzo delikatne, puszyste (chociaż puszyste wyszły mi tylko te ostatnie które odstały bo wcześniejsze smażyłam zaraz bo zmieszaniu... głód mnie gonił).
Bardzo delikatne, puszyste (chociaż puszyste wyszły mi tylko te ostatnie które odstały bo wcześniejsze smażyłam zaraz bo zmieszaniu... głód mnie gonił).
WSKAZÓWKI:
Do zrobienia placuszków możesz użyć gotowej mąki owsianej lub zrobić ją samodzielnie poprzez zmielenie płatków owsianych.
Na diecie bez glutenu użyj mąki lub płatków bezglutenowych, a na diecie bez laktozowej jogurtu bez laktozy.
Składniki na porcję ze zdjęcia:
50 g mąki owsianej
150 g jogurtu
1 jajko
1/2 łyżeczki sody
Kilka kropel oleju rzepakowego
Dodatkowo: ksylitol, erytrol, miód, cukier do posłodzenia masy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na min. 10 minut (najlepiej 30 minut). Smażymy na rozgrzanej suchej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
pyszne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie śniadania!)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie jogurtowe placuszki szczególnie z owocami:)
OdpowiedzUsuńCzy dodaje się erytrytol do ciasta?
OdpowiedzUsuńtak, słodzidło wedle uznania do ciasta
UsuńPrzepyszne, nie czuć że bezglutenowe ❤️ w smaku jak na mące pszennej, pycha ❤️
OdpowiedzUsuń