Krem/budyń czekoladowy z kaszy gryczanej | bezglutenowy, bez laktozy, bez cukru |
2
Banan
,
Bez laktozy
,
Bez pieczenia
,
Bezglutenowe
,
Czekolada
,
Deser
,
Dietetyczne
,
Kakao
,
Kasza gryczana
,
Porzeczki
,
Pyszne wypieki i desery
Gładki, mocno czekoladowy krem/budyń z kaszy gryczanej przełamany kwaskowatym smakiem czerwonych porzeczek. Jeżeli nie przepadacie za kaszą gryczaną - spokojnie, jest praktycznie niewyczuwalna, dodatkowo by "zabić jej smak" możecie dodać jednego banana więcej. Mnóstwo wartości odżywczych i bomba magnezowa w jednym!
Składniki na 2 porcje:
100 g kaszy gryczanej prażonej
1 pokrojony banan
1 łyżka kakao naturalnego
3 kostki gorzkiej czekolady
1,5 szkl. mleka bez laktozy
0,5 szkl. wody
1 łyżka ksylitolu
Przygotowanie:
Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i gotujemy do momentu aż kasza będzie miękka. Gdy kasza jest miękka odstawiamy masę do wystygnięcia, a następnie blendujemy na gładki krem. Przekładamy do słoiczków i dekorujemy ulubionymi, najlepiej kwaśnymi owocami.
Pychotka! ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na swojego bloga! ;-)
Wygląda obłędnie. Podobnie robię z kaszy jaglanej. Ale gryczaną kocham miłością ogromną więc nie wiem czemu jeszcze nei wpadłam na taki pomysł! Dzięki! Pięknego dnia!
OdpowiedzUsuń