Babeczki z wiśniami | bez cukru, bez laktozy |
Babeczki
,
Bez laktozy
,
Ciasto jogurtowe
,
Jogurt
,
Mąka orkiszowa
,
Owoce
,
Pyszne wypieki i desery
,
Wiśnie
Dietetyczne, orkiszowe babeczki z wiśniami, z małą ilością tłuszczu, bez cukru.
Idealne na drugie śniadanie w ogrodzie lub piknik w parku.
Dlaczego warto wprowadzić do naszego jadłospisu wiśnie? Odpowiedzi jest kilka!
- wspomagają pracę serca
- zwierają sporą ilość przeciwutleniaczy dzięki którym chronią organizm przed procesem starzenia i nowotworami
- wspomagają usuwanie nadmiaru soli z organizmu
- obniżają poziom "złego cholesterolu"
- są moczopędne
- mają mało kalorii
Brzmi to przekonująco? :)
Dlaczego warto wprowadzić do naszego jadłospisu wiśnie? Odpowiedzi jest kilka!
- wspomagają pracę serca
- zwierają sporą ilość przeciwutleniaczy dzięki którym chronią organizm przed procesem starzenia i nowotworami
- wspomagają usuwanie nadmiaru soli z organizmu
- obniżają poziom "złego cholesterolu"
- są moczopędne
- mają mało kalorii
Brzmi to przekonująco? :)
Składniki na 12 babeczek:
200-210 g mąki orkiszowej (u mnie typ 750)
150 g wydrylowanych wiśni
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g jogurtu naturalnego (bez laktozy)
50 g oleju rzepakowego/roztopionego masła
100 g erytrolu/ksylitolu/cukru
2 jajka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20-23 minuty.
