Prosta sałatka z ryżem, fasolą, kukurydzą i ogórkiem konserwowym
2
Czerwona fasola
,
Dietetyczne
,
Kukurydza
,
Na imprezę
,
Ogórki
,
Ryż
,
Sałatki
,
Sałatki i przekąski
,
Szczypiorek
,
Wielkanoc
Prosta sałatka idealna na Wielkanoc i nie tylko.
Dosłownie 10-15 min przygotowania - najdłużej schodzi ugotowanie ryżu.
Lekka, smaczna i bardzo pożywna. Idealne źródło węglowodanów oraz białka.
Świetne dla tych którzy chcą aby ich święta były lżejsze.
Radzę nie pomijać tej jednej łyżki majonezu, jednak proponuję wybrać ten light lub najlepiej domowy.
Składniki:
1 puszka fasoli
1 puszka kukurydzy
1 woreczek ugotowanego ryżu
6 ogórków konserwowych
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
Garść posiekanego szczypiorku
Sól himalajska oraz pieprz do smaku
Przygotowanie:
Fasolę płuczemy. Ogórka kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Odstawiamy do lodówki by się "przeżarła".
Bardzo fajny przepis. Wszystkie składniki, co lubię. Zdjęcia bardzo piękne. :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń