Pełnoziarniste czekoladowe babeczki bez cukru




MOCNO CZEKOLADOWE babeczki na jesienną chandrę. 
Bo co lepiej poprawi humor jak mnóstwo czekolady? 


Składniki 9-10 babeczek: 
5 łyżek eko mąki pszennej (lub pełnoziarnistej)
5 łyżek mąki pełnoziarnistej 
60 g czekolady gorzkiej
150 g jogurtu naturalnego
6 łyżek ksylitolu lub cukru kokosowego 
1 łyżka kakao naturalnego 
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
Mleko do rozpuszczenia czekolady 
2 jajka



Przygotowanie: 
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem. Przekładamy do miski i mieszamy z resztą składników. Przekładamy do silikonowych papilotek i pieczemy ok. 20min w 180 stopniach. 





1 komentarz:

Copyright © 2014 Czarna Wisienka , Blogger