Czekoladowy krem jaglany z malinami | deser bezglutenowy i bez cukru |
6
Bez pieczenia
,
Bezglutenowe
,
Czekolada
,
Deser
,
Kasza jaglana
,
Maliny
,
Owoce
,
Owoce leśne
,
Pyszne wypieki i desery
Do czego najlepiej pasuje czekolada? Do wszystkiego! A szczególnie owoców, które przełamują jej intensywny smak i nadają świeżości. Skończył się sezon na truskawki... pora na maliny! Lato w tym roku nie dostarczyło nam za dużej ilości owoców i warzyw, ale korzystajmy z tego co jednak jest.
Na tę niedzielę chciałabym Wam przedstawić pyszny, mocno czekoladowy deser z delikatnym musem malinowym. Na pewno podbije serce niejednego z Was!
Na tę niedzielę chciałabym Wam przedstawić pyszny, mocno czekoladowy deser z delikatnym musem malinowym. Na pewno podbije serce niejednego z Was!
Składniki na 2-3 porcje:
5 łyżek kaszy jaglanej
50g gorzkiej czekolady
2 łyżki ksylitolu
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy 2 razy w zimnej wodzie. Gotujemy z czekoladą i ksylitolem do momentu aż zgęstnieje (można dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej). Studzimy i miksujemy na gładki krem.
Krem malinowy:
2 garście malin
2 łyżki mascarpone
2 łyżki ksylitolu
Przygotowanie:
Miksujemy. Przekładamy masy do szklanek i dekorujemy świeżymi malinami.
Smacznie :-)
OdpowiedzUsuńMaliny z czekoladą to niezawodne połączenie! Pysznie wyglądający deser :)
OdpowiedzUsuńOj tak, temu nie można się oprzeć... Te kolory kuszą niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńMmm! Jaglane desery najlepsze :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Piękne kolory!
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie! :-)
OdpowiedzUsuńzapachapetytu.blog.pl