Czekoladowe koszyczki z kremem i malinami | bez glutenu / cukru / laktozy |
4
Czekolada
,
Dietetyczne
,
Maliny
,
Owoce
,
Pyszne wypieki i desery
,
Walentynki
Pyszny, szybki deser czekoladowy z kremem i malinami. Dodatkowo bez glutenu, cukru i laktozy!
Idealny dla alergików, miłośników zdrowego żywienia (przeciwników też!), a nawet kosmitów. Im na pewno też posmakuje. Yummy!
Składniki na 5 babeczek:
100g gorzkiej czekolady min. 70% (bez glutenu/laktozy)
4 łyżki mleka roślinnego lub bez laktozy
4 łyżki mleczka kokosowego
2 łyżki syropu z agawy
Garść malin
Przygotowanie:
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy z mlekiem i przekładamy na boki silikonowych foremek na babeczki. Chłodzimy ok. 1h w zamrażalniku. Miksujemy mleczko kokosowe z syropem z agawy. Przekładamy do babeczek i dekorujemy malinami i ewentualnie kawałkami czekolady.
Chętnie spróbował bym takich frykasów ! Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńWow, ale genialne! Coś czuję, że byłabym oczarowana :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wyglądają fenomenalnie!
OdpowiedzUsuń