Fit Reese's - czekoladki z masłem orzechowym | dietetyczny deser |
Mój ukochany amerykański przysmak w wersji fit!
Bez cukru, bez laktozy i glutenu! Jeść - nie umierać!
Słodka czekolada przełamana słonym masłem orzechowym.
Składniki:
6 kostek gorzkiej czekolady min. 70% kakao
10 łyżek oleju kokosowego
Słodzidło (u mnie stewia)
2 łyżki kakao naturalnego
Masło orzechowe (jeżeli mamy takie bez dodatków to dodajemy sól)
Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuszczamy z czekoladą, dodajemy słodzidło według uznania i kakao.
Połowę "masy" czekoladowej przelewamy do foremek na babeczki i wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 min. Wyjmujemy, nakładamy masło orzechowe i przelewamy połową "masy", która nam została i ponownie chłodzimy w zamrażalniku.
Smacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja :) Kiedyś robiła babeczki na wzór tych czekoladek :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam - pycha! <3
OdpowiedzUsuńEhhh ale mi narobiłaś apetytu, do tego jeszcze czekolada, która uwielbiam. Jestem na diecie na masę, także przepis jak najbardziej trafiony, skorzystam ;)
OdpowiedzUsuńMoja kumpelka Olka Krejzolka dziś poczęstowała mnie nimi w pracy ;-) niebo w gębie ;-) :-)
OdpowiedzUsuńW takim razie masz super kumpelkę. Życie jest krótkie i nie warto sobie odmawiać takich przyjemności :)
OdpowiedzUsuńO niee, to wygląda zbyt dobrze! A już tyle dziś zjadłam, hah i znowu w brzuchu burczy.
OdpowiedzUsuńNa ile porcji babeczek jest przepis ?
OdpowiedzUsuńZależy jak dużo masy wlejesz do jednej. 6-10
UsuńCzym można zastąpić okej kokosowy
OdpowiedzUsuń