Babeczki bananowe z masłem orzechowym | bezglutenowe, bez cukru |
3
Babeczki
,
Banan
,
Bezglutenowe
,
Dietetyczne
,
Masło orzechowe
,
Mąka gryczana
,
Mąka konopna
,
Pyszne wypieki i desery
Połączenie banana i masła orzechowego to poezja. A to wszystko zamknięte w babeczkach.
Delikatnych, smakujących jak chlebek bananowy, słodkich i bardzo zdrowych.
Składniki na 10 babeczek:
2 banany
1 jajko
10 łyżek mąki (u mnie 3 łyżki mąki konopnej Good Foods oraz 7 łyżek mąki gryczanej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu lub zwykłego)
150g jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
Masło orzechowe
Przygotowanie:
Wszystko blendujemy (oprócz masła orzechowego) i przekładamy do foremek. Nakładamy masło orzechowe i wkładamy babeczki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min.
Składniki na 10 babeczek:
2 banany
1 jajko
10 łyżek mąki (u mnie 3 łyżki mąki konopnej Good Foods oraz 7 łyżek mąki gryczanej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu lub zwykłego)
150g jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
Masło orzechowe
Przygotowanie:
Wszystko blendujemy (oprócz masła orzechowego) i przekładamy do foremek. Nakładamy masło orzechowe i wkładamy babeczki do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min.
Wyglądają cudnie i smacznie -:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zdrowsze odpowiedniki deserów. Muffinki na pewno smakują wyśmienicie.
OdpowiedzUsuń